Monoderma proizvodi

novembar 14, 2016 admin No comments exist

MonoDerma A15

monoderma_a15

Kapsule namenjene borbi protiv starenja kože, korekciji bora i podsticanju obnavljanja kože blagim piling efektom.

Mogu se koristiti na koži sklonoj aknama jer retinol reguliše produkciju sebuma i umanjuje proširene pore.

Sadrže 0,15% retinola što je optimalna koncentracija, pa se  mogu koristiti i u trudnoći (istraživanja pokazuju da trudnice mogu koristiti sve ispod 0,30%).

MonoDerma C10

monoderma_c10

Monoderma C10 je moćan saveznik u borbi protiv starenja kože efikasno sprečavajući delovanje slobodnih radikala i stimulišući produkciju kolagena.

Monoderma C10 pomaže i u kontroli hiperpigmentacije kože, koja se obično manifestuje kao tamne fleke na licu.

Šta je Monoderma

monoderma-10

Monoderma su vitamini koji se nanose na lice, upakovani u pojedinačne doze – meke kapsule – koje osim jednostavnije upotrebe od klasičnih tuba i teglica, obezbeđuju da aktivni sastojci koji se nanose na kožu budu u čistom stanju, ne dođu u dodir sa vazduhom i svetlom, i što je onima sa osetljivom kožom najvažnije, ne sadrže parfeme, boje, mirise, vodu niti konzervanse, koji inače često izazivaju alergije i iritacije. Monoderma doze sadrže optimalnu koncentraciju vitamina za efikasnu negu koja daje rezultate, u šta sam se i sama uverila, a u isto vreme, sadržaj vitamina je optimizovan tako da umanji pojavu alergijskih reakcija.

Između tri vrste Monoderma kapsula svako može odabrati odgovarajući vitamin ili kombinaciju vitamina za svoje potrebe i tip kože. Dostupni su:
•Monoderma A15 sa vitaminom A, tj. retinolom,
•C10 sa vitaminom C
•E5, koja sadrži tokoferol.

Monoderma A15 – 0,15% Retinola (eksfolijacija, protiv bora)

Vitamin А је poznatiji kao retinol, а Monoderma kapsule sadrže 0.15% čistog retinola.

Retinol je zaslužan za odlaganje starenja kože jer stimuliše proizvodnju kolagena i elastina, za korigovanje dubokih bora, podsticanje obnavljanja ćelija, a veoma je efikasan jer vrši blagi hemijski piling i samim tim vidno poboljšava teksturu kože i ublažava tamne fleke.Monoderma A15 se može koristiti i za tretman kože sklone aknama, jer retinol reguliše proizvodnju sebuma, umanjuje proširene pore i sprečava pojavu mitisera.

Monoderma C10 – 10% Askorbinske kiseline (izbeljivanje, anti ageing)

Askorbinska kiselina, tj. čist vitamin C, u Monoderma C10 kapsulama se nalazi u koncentraciji 10%.

Vitamin C je još jedan saveznik u borbi protiv starenja, tako što sprečava delovanje slobodnih radikala i stimuliše proizvodnju kolagena, a istovremeno licu daje jedar izgled poboljšavajući elastičnost kože. Vitamin C je odličan i u borbi protiv hiperpigmentacija, tamnih fleka na licu, pa izbeljujući kožu čini je sjajnijom i svežijom. I u borbi protiv štetnih UVA i UVB zraka vitamin C je dokazano dobar, a posebno ukoliko se primenjuje zajedno sa vitaminom E.I ove kapsule sadrže dovoljnu dozu preparata za nanošenje na čitavo lice i vrat. Razmazuje se lepo i lako, a lice ga upija skoro trenutno, i na koži ne ostavlja nikakav trag. Posle nanošenja, kao i kod svih Monoderma vitamina, mogu se koristiti i drugi serumi, kreme i puderi. Posle nekoliko tretmana, kombinacija C10 i A15 je na mešovitojmešovitoj koži, sklonoj hiperpigmentacijama i sa prvim borama, daje sjajne rezultate – lice je blistavije, površina kože glatka, a pore mnogo manje vidljive.

Monoderma E5 – 5% Tokoferola (umiruje, hidrira)

Čist vitamin E – tokoferol – u Monoderma E5 preparatima je u koncentraciji od 5% i deluje odmah nakon primene.
Moćan prirodni antioksidans koji sprečava prekomernu proizvodnju slobodnih radikala odgovornih za starenje ćelija, pogodan je i za osetljivu, iritiranu i crvenilu sklonu kožu, jer ima umirujući efekat i hidrirajuće dejstvo, a štiti i od spoljnih uticaja.
Sadržaj ove kapsule je nešto gušći ali lako razmaziv, pa je takođe više nego dovoljan za lice i vrat. Miris je blag i brzo izvetri  – malo podseća na riblje ulje.  Brzo se upija i solidno hidrira, ali će onima sa veoma suvom kožom biti neophodna još neka krema kada se ovaj preparat u potpunosti upije. Možete ga koristiti u kombinaciji sa vitaminom C, ukoliko je koža suva.

Kombinacije vitamina

Monoderma preporučuje i kombinacije svojih vitamina za efikasniji tretman kože, pa sam se time i sama vodila tokom perioda testiranja ovih preparata.

Naša idealna kombinacija sastoji se od sva tri vitamina, pa tako ujutru obavezno nanesite na celo lice vitamin C, uveče dva-tri puta nedeljno A15, i E5 tokom ostalih večeri.

monoderma-10

  • C10 + E5 preporučuje se za normalnu kožu, onu sa hiperpigmentacijskim flekama, osetljivu kožu i kao zaštitu od fotooštećenja. Ova kombinacija će dobro doći i za umirivanje kože posle estetskih tretmana poput pilinga ili lasera.
  • C10 + A15 je kombinacija za one sa mešovitom kožom, koji imaju hiperpigmentacijske fleke, pege, ili čija je koža sklona aknama.
  • E5 + A15 je odgovarajuća kombinacija vitamina za one koji imaju zrelu kožu i žele da uspore znake starenja, kao i one koji imaju suve delove kože ali dobro podnose retinol.

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *